Víza do Ruska

Jak na víza do Ruska?
Turistická víza do Ruska
Vyřídíme vám turistická, služební i tranzitní víza do Ruska. K žádosti o turistické i služební vízum musíte doložit zvací dopisy, které mají platnost až 1 rok. Rádi je pro vás zařídíme, kontaktujte náš vízový servis na adrese info@viza.cz.

turistické vízum má platnost maximálně 30 dní (1 vstup)
vyřízení víza na ambasádě trvá 8 pracovních dní
vyřízení expres trvá 4 dny
v Rusku je přihlašovací povinnost, musíte se tedy do 7 dní ohlásit na místním migračním úřadě
hotel nebo kemp přihlašují své hosty automaticky (většinou za příplatek)
pokud bydlíte v soukromí, přihlašuje váš pobyt majitel bytu
K vyřízení turistického víza do Ruské federace potřebujete tyto dokumenty:

cestovní pas, platný minimálně 6 měsíců po plánovaném návratu z Ruské federace, pas musí mít volnou dvoustranu
barevnou fotografii pasového formátu (na fotografii musí být vidět obličej rovně)
vyplněný formulář
kopii smlouvy o cestovním pojištění, která je vystavená jmenovitě na žadatele a platná na celou dobu pobytu (požadovaná délka platnosti víza). Pokud máte rámcovou firemní smlouvu, je nutné doložit od pojišťovny jmenný seznam osob,které jsou ve smlouvě zahrnuty
turistické pozvání, které vám vyřídíme na počkání
s platností od 1. 8. 2013 je u žádostí o pracovní a studentská víza nutné doložit negativní test na HIV
Služební víza
Služební víza do Ruska
Vyřídíme vám služební vízum do Ruska. K žádosti musíte doložit zvací dopis, který má platnost až 1 rok. Rádi jej pro vás zařídíme, kontaktujte náš vízový servis na adrese info@viza.cz.

služební vízum má platnost 1 měsíc, 3 měsíce (1 a 2 vstupy), 1 rok (pro více vstupů, pobyt až 90 dnů pro jeden vstup v každých 180 dnech)
pokud žádáte o roční vízum, musíte v době platnosti ročního víza alespoň dvakrát vycestovat do RF, jinak další roční vízum nedostanete
vyřízení víza na ambasádě trvá 8 pracovních dní
expresní vyřízení trvá 4 pracovní dny
12 pracovních dní, pokud žádáte o služební vízum na základě originálu dopisu od partnerské ruské firmy na hlavičkovém papíře
v Rusku je přihlašovací povinnost, musíte se tedy do 7 dní ohlásit na místním migračním úřadě
hotel nebo kemp přihlašují své hosty automaticky (většinou za příplatek)
pokud bydlíte v soukromí, přihlašuje váš pobyt majitel bytu
K vyřízení služebního víza potřebujete tyto dokumenty:

cestovní pas, platný minimálně 6 měsíců po plánovaném návratu z Ruské federace, s volnou dvoustranou
kopii smlouvy o cestovním pojištění, která je vystavená jmenovitě na žadatele a platná na celou dobu pobytu (požadovaná délka platnosti víza). Pokud máte rámcovou firemní smlouvu, je nutné doložit od pojišťovny jmenný seznam osob,které jsou ve smlouvě zahrnuty
barevnou fotografii pasového formátu
černě vyplněný formulář
zvací dopis na služební vízum musí být vždy originál vyřízený přes migrační úřad Ruské federace (vyřídíme za vás)
NEBO v ruštině na hlavičkovém papíře s firemním razítkem a podpisem statutárního zástupce, s registračním číslem firmy podle vnitrostátních právních předpisů RF a daňového identifikačního čísla (obdoba českého IČO a DIČ), v dopise musí být jméno zvané osoby, číslo pasu popř. jiné identifikační údaje, důvod cesty, doba na kterou je osoba zvána a počet vstupů, dopis by měl být adresován konzulárnímu oddělení Velvyslanectví RF v Praze a podepsán celým jménem zástupce zvoucí ruské organizace (tato možnost platí pouze v případě vyřízení víz pro občany EU kromě Velké Británie a Irska)
pozvání klienta od partnerské ruské firmy pracovníci ruského konzulátu v Praze důkladně prověřují a posílají k odsouhlasení do Moskvy na Migrační úřad Ruské federace, proto se doba vyřízení může prodloužit
s platností od 1. 8. 2013 je u žádostí o pracovní a studentská víza nutné doložit negativní test na HIV
Tranzitní víza
Tranzitní víza do Ruska
Pozor! V souvislosti s dohodou mezi Ruskou federací, Běloruskem a Kazachstánem o Celní unii, jsou všechny lety mezi těmito zeměmi považovány za vnitrostátní. To znamená, že hraniční a pasová kontrola bude prováděna pouze v jedné z těchto zemí. Z tohoto důvodů jsou cestující, kteří cestují do Běloruska nebo Kazachstánu s přestupem v Rusku, povinni vyřídit si tranzitní vízum.
tranzitní vízum má platnost dle rozhodnutí konzulátu
platí pro jeden nebo dva vstupy (pouze při cestách do třetího státu a zpět)
Češi tranzitní vízum nepotřebují, pokud neopustí tranzitní prostor letiště (do 24 hodin pobytu)
na letišti Šeremetěvo při přestupech mezi terminály také není vízum potřeba (za předpokladu, že neopustíte tranzitní prostor)
při cestách přes Ruskou federaci do třetího státu, například do Mongolska, se vystavuje tranzitní vízum na základě již vydaného víza třetího státu
doporučujeme při zakoupení letenky informace ještě ověřit u našich specialistů na adrese info@viza.cz
vyřízení víza na ambasádě trvá 9 pracovních dní
dá se vyřídit i expres za 5 pracovních dní
K vyřízení tranzitního víza potřebujete tyto dokumenty:

cestovní pas, platný minimálně 6 měsíců po plánovaném návratu z Ruské federace, s volnou dvoustranou
barevnou fotografii pasového formátu (na fotografii musí být vidět obličej rovně)
kompletně vyplněný formulář
kopii smlouvy o cestovním pojištění, která je vystavená jmenovitě na žadatele a platná na celou dobu pobytu (požadovaná délka platnosti víza). Pokud máte rámcovou firemní smlouvu, je nutné doložit od pojišťovny jmenný seznam osob,které jsou ve smlouvě zahrnuty
vyřízené vízum cílového státu
doklad o rezervaci letenky
Další informace
Pozvání

pro turistické vízum
pro služební vízum
Pro turistická i služební víza do Ruska je třeba doložit pozvání, které pro vás rádi zařídíme. Pozvání pro turistická víza jsme schopni zajistit na počkání. Pozvání pro služební víza zajistíme za 12 až 24 pracovních dní, podle délky požadovaného víza. Kontaktujte naše vízové oddělení na adrese info@viza.cz.

Cena víza

od 1700 Kč
Cena se odvíjí od typu víza, platnosti, počtu vstupů, rychlosti vyřízení, národnosti a dalších parametrů. Konzulární poplatek může zastupitelský úřad bez předchozího upozornění změnit. Cena je konečná a zahrnuje konzulární, bankovní i servisní poplatky. Pokud potřebujete další informace, formuláře i aktuální ceník, rádi vám je pošleme. Kontaktujte nás.

Servisní poplatek hradí služby, které nenabízí zastupitelský úřad, například vyplnění formuláře, kurýrní službu a další. Přesná částka se liší podle aktuálních administrativních požadavků ambasády.

Portál Viza.cz není oficiálním zastoupením zastupitelského úřadu žádné konkrétní země.

Platnost víza

1–12 měsíců

Comments are closed.